Politsei kutsub relvaomanikke aegsasti luba vahetama

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Relvaomanike liit hakkab esindama nii jahimehi, laskesportlasi kui ka inimesi, kes on relva soetanud turvalisuse tagamiseks.
Eesti Relvaomanike liit hakkab esindama nii jahimehi, laskesportlasi kui ka inimesi, kes on relva soetanud turvalisuse tagamiseks. Foto: Elmo Riig / Sakala

Sel aastal on aegumistähtaeg ligemale 7000 Eestis kehtival relvaloal, mida on tavapärasest peaaegu poole rohkem. Seetõttu kutsub politsei relvaomanikke lube aegasasti uuendama.

Korrakaitsepolitseiosakonna politseikapten Sven Põierpaasi sõnul kohustab relvaseadus relvaloa vahetamist alustama vähemal kuu enne loa kehtivuse lõppemist. «Aegumise korral kaotab relvaluba kehtivuse ning kehtetut relvaluba vahetada ei ole võimalik. Sellisel juhul tuleb omanikul relvad politseisse hoiule tuua, teha uus taotlus relvaloa saamiseks ning sooritada relvaeksam,» kõneles Sven Põierpaas.

Aeguvate relvalubade suurem hulk on seotud nende väljaandmise tsüklilisusega, sest relvaluba kehtib viis aastat. Eestis on üle 28 000 relvaomaniku.

Relvaloa uuendamiseks tuleb pöörduda elukohajärgse prefektuuri lubadetalitusse ning esitada kirjalik avaldus, vahetamisele kuuluv relvaluba, foto ning tervisetõend. Samuti tuleb enne tasuda riigilõiv ja tõestada relvaloale kantud relvade olemasolu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles