Viljandi järve jooksule on end kirja pannud üle 2000 inimese

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kestab osalejate registreerimine 85. suurjooksule ümber Viljandi järve, mis traditsiooniliselt saab teoks 1. mail.
Kestab osalejate registreerimine 85. suurjooksule ümber Viljandi järve, mis traditsiooniliselt saab teoks 1. mail. Foto: Elmo Riig / Sakala

Ümber Viljandi järve jooksule on end kolm nädalat enne starti kirja pannud juba 2000 osalejat ning eelregistreerimine jätkub veel kaks nädalat.

Korraldajate hinnangul on põhjust uskuda, et tänavu püstitatakse taas osalejate rekord ning 1. mail kell 12 stardib jooksule ja kepikõnnile kokku ligi 3500 inimest. Lisaks neile on kevadpühal Viljandi staadionile oodata mitusada last, kes osalevad lastejooksudel.

Ümber Viljandi järve jooks on Eesti kõige pikemate traditsioonidega rahvajooks. Esimest korda peeti võistlus juba 1928. aastal ning tänavu on kavas juba 84. jooks. Viimase kümne aasta jooksul on osalejate hulk igal aastal tõusnud. Mullu lõpetas jooksu ja kepikõnni kokku pisut üle 3000 inimese.

1. mail kell 12 algavale ümber Viljandi järve jooksul ja 5 minutit hiljem startivale kepikõnnile on end võimalik kirja panna spordiportaalis www.sportinfo.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles