Kartul tõuseb hinda

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Osaühingu Westi Kartul juhatuse liige ja tegevjuht Maido Saarman usub, et kodumaist kartulit Eestis uue saagini ei jagu. Praegu on tal mullusest saagist alles vaid kümnendik. Liigniiskuse tõttu jäi põllule neli hektarit kartuleid.
Osaühingu Westi Kartul juhatuse liige ja tegevjuht Maido Saarman usub, et kodumaist kartulit Eestis uue saagini ei jagu. Praegu on tal mullusest saagist alles vaid kümnendik. Liigniiskuse tõttu jäi põllule neli hektarit kartuleid. Foto: Elmo Riig / Sakala

Mulluse märja suve ja sügise tõttu jäi paljudel kartulikasvatajatel osa saaki põllule ning salve jõudnud mugulad ei tahtnud hästi säilida. Seepärast usuvad Viljandimaa suuremad kasvatajad, et üsna pea napib turul kodumaiseid kartuleid ning nende hind asub tõusuteele.

Mullune saak oli Kolga-Jaanis asuva osaühingu Koorti Kartul esindaja, Eeriksaare talu peremehe Märt Laansalu sõnutsi Eestis isegi hea, aga raskete tingimuste tõttu jäi osa koristamata — Koorti Kartulil vähemalt kümnendik põldudest.

Soomes jäi Märt Laansalu teada maha veel rohkem saaki, sest paljudes piirkondades sadas maha rekordiline vihmahulk. Seega on talvel väga palju Eesti, Leedu ja Läti kartulit vuranud põhjanaabrite juurde.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles