Helilooja astub suvel molberti ette

Kaie Mölter
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erki Meister ütleb, et muusika sai tema elus väga tähtsaks seitsmeaastaselt, kui vanemad ta RAM-i poistekoori laulma viisid.
Erki Meister ütleb, et muusika sai tema elus väga tähtsaks seitsmeaastaselt, kui vanemad ta RAM-i poistekoori laulma viisid. Foto: Erakogu

«Muusika on ikka mu põhitegevus,» nendib kunstniku ja koorijuhina tegutsev Erki Meister. Aprilli viimasel pühapäeval tuleb ta oma kahe kammerkoori, Kalevi ja Floraga, üle mitme aasta Viljandisse, et pakkuda publikule kuulata Carl Orffi «Carmina Buranat».

Meister võtab oma kollektiividega ette teoseid, mida tavaliselt esitavad elukutselised koorilauljad. Eelmine projekt, Seto sümfoonia «Peko» valmis aasta tagasi ning see kõlas kolmel korral: Tallinnas, Tartus ja Värskas.

«Carmina Burana» Viljandisse toomise kohta ütleb Meister, et on natuke kahju, kui lauljad on ära teinud suure töö ja nad saavad sellega üles astuda vaid ühel kontserdil. Seepärast otsivadki Kalev ja Flora rohkem esinemisvõimalusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles