Metallivargad pääsesid tingimisi karistusega

Hans Väre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Scanpix/Postimees.ee

Neli meest, kes varastasid peaaegu 300 000 krooni eest teetöödeks mõeldud tehnikat, said kohtus karistuseks kuue- kuni üheksakuulise tingimisi vangistuse.


Varemgi kriminaalkorras karistatud 35-aastane Roland Uttendorf ja 45-aastane Roland Valler tungisid mullu kevadel ja suvel neljal ööl Paistu vallas Loodis osaühingu Sakala Teed territooriumile. Kolmel korral oli nendega kaasas Rain Land ja ühel juhul Rolands Simanis.



Vargad viisid aiaga piiratud alalt ära 285 944 krooni väärtuses mootoreid, käigukaste ning teisi sõidukite ja teehooldusmasinate osi. Enamik varast kuulus Sakala Teedele, ent 29 264 krooni väärtuses kraami oli ka maanteeameti oma.



Süüdimõistetute, nende kaitsjate Vello Sikuti ja Endel Tomsoni ning prokurör Jane Pajusi vahel sõlmitud kokkuleppe kohaselt sai kõige pikema karistuse Uttendorf, kes oli lisaks metallivargustele kohtu all ka kahe inimese löömise ja Pärnus toime pandud varguse eest.



Temale määrati üheksakuuline vangistus, mida ei pöörata täitmisele, kui mees ei soorita poolteise aasta jooksul uut kuritegu. Vallerile mõisteti seitsmekuuline ning Simanisele ja Landile kuuekuuline tingimisi vangistus, mis on samuti seotud poolteise aasta pikkuse katseajaga.



Kohus rahuldas kannatanute tsiviilhagid ja mõistis varastelt välja nende tekitatud kahju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles