Võhma kool jääb ülejärgmisel aastal gümnaasiumiosata

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Et õpilasi napib, käivad kõik kolm gümnaasiumiklassi üheskoos kehalise kasvatuse tunnis. Tunni lõpul tegid harjutusi üheteistkümnenda klassi noormehed (paremalt) Andris Sild, Tauno Rämson ja Martin Remmer.
Et õpilasi napib, käivad kõik kolm gümnaasiumiklassi üheskoos kehalise kasvatuse tunnis. Tunni lõpul tegid harjutusi üheteistkümnenda klassi noormehed (paremalt) Andris Sild, Tauno Rämson ja Martin Remmer. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kuna õpilaste arv ja riigi toetus aina vähenevad, otsustas Võhma linnavolikogu, et kohalikust gümnaasiumist saab 2015/2016. õppeaastaks põhikool.

Praegused kümnenda ja üheteistkümnenda klassi õpilased saavad gümnaasiumi Võhmas lõpetada, aga uut kümnendat klassi 1. septembril ei avata. Kui 2001. aastal oli Võhma gümnaasiumis 395 õpilast, siis praegu on neid 185. Kaheteistkümnendas klassis käib 13, üheteistkümnendas klassis kaheksa ja kümnendas klassis kolm õpilast.

«Järsult on vähenenud laste arv ja riigi rahastamine,» selgitas linnapea Avo Põder. «Kolmas, meile kõige olulisem põhjus on see, et lahutati põhikooli- ja gümnaasiumiõpetajate palgaraha.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles