Viljandi järvejooksu mullune võitja esikoha kordamisest ei unista

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keio Kits
Keio Kits Foto: Elmo Riig / Sakala

Pool aastat vigastusega kimpus olnud eelmise aasta ümber Viljandi järve jooksu võitja Keio Kits tahab tänavu 1. mail järvejooksu starti tulla, kuid kannavalu tõttu ta sel aastal võidule ei pretendeeri.

«Päris kindlasti ei suuda ma võidu peale joosta. Tahaks esikümnesse mahtuda,» rääkis Keio Kits, kes aasta tagasi võitjana finišeeris. Kits oli 33-aastase pausi järel esimene Viljandimaa jooksja, kes suutis suurjooksu võidu Viljandimaale jätta.

Eelmise hooaja lõpus läks Keio Kits kavandatud jalalõikusele ning uuesti treenima sai ta hakata alles aastavahetusel. Aasta algul sai ta Portugalis olnud treeningutel vaid sörkida. «Terve jalaga oleksid minu treeningud olnud kindlasti palju intensiivsemad,» tunnistas ta.

Märtsis käis sportlane taas soojal maal treeninglaagris ning siis alustas ka kiiremate treeningutega. Paraku lõppesid need valutava kannaga ning praegu pole mees saanud kaks nädalat joosta.

«Loodan väga, et valu taandub ja ma saan vähemalt järvejooksul startida,» sõnas ta. «Läbi valu ma jooksma ei hakka.» Kits nentis, et operatsioonist taastumine pole läinud nii kiiresti, nagu ta oleks soovinud. Seni tehtud uuringute kohaselt jalg uut lõikust ei vaja, küll aga tuleb kannale puhkust anda.

Praeguseks, mil ümber Viljandi järve jooksuni on jäänud kolm ja pool nädalat, on end sellele kirja pannud ligi 1800 osalejat. Võitjat on Keio Kitse sõnul väga raske ennustada. «Kui Tiidrek Nurme starti tuleks, siis ta tõenäoliselt võidaks,» arvas ta. «Aga alati võib tulla kiireid sportlasi välismaalt. Järvejooksu tase on alati väga tugev olnud.»

1. mail kell 12 algav ümber Viljandi järve jooks on Eesti kõige pikemate traditsioonidega rahvaspordivõistlus. Esimest korda 1928. aastal peetud jooks saab teoks 84. korda. Mullu lõpetas 12 kilomeetri pikkuse jooksu ja kepikõnni kokku ligi 3500 inimest.

Infot Viljandi järvejooksu kohta leiab selle veebilehelt www.viljandijarvejooks.ee ning Facebookist aadressil www.facebook.com/Viljandijarvejooks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles