Kaevuraha jagamine jätkub ka sel aastal

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Programmist saavad teiste seas toetust taotleda need, kes soovivad vana kaevu puhastada.
Programmist saavad teiste seas toetust taotleda need, kes soovivad vana kaevu puhastada. Foto: Elmo Riig / Sakala

Peagi kuulutatakse avatuks toetusprogramm, mis võimaldab parandada joogivee kättesaadavust hõredalt asustatud piirkondades.


Programmist toetatakse puur- ja salvkaevude ehitamist ja puhastamist ning joogiveetorustiku ehitamist või rekonstrueerimist. Samuti toetatakse kaevudesse vee pumpamiseks ja puhastamiseks vajalike tehniliste seadmete ja tarvikute soetamist.



Möödunud aastal Viljandimaal esitatud 126 taotlusest rahastati 94 kogusummas enam kui nelja miljoni krooni eest. Kõige rohkem küsiti toetust torustike rajamiseks ja rekonstrueerimiseks ning seadmete paigaldamiseks.



«Osalesin möödunud aastal kõigil veeprogrammi tutvustavatel rahvakoosolekutel, millest osavõtt oli enamasti väga arvukas,» nentis programmi Viljandimaa koordinaator, maavalitsuse planeeringutalituse peaspetsialist Anne Karjus. «Vajadus sellise programmi järele on suur.»



Rahastamise põhimõtte järgi annab riik ühe kolmandiku projekti maksumusest, teine kolmandik tuleb omavalitsuselt ja kolmanda leiab taotleja ise.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles