Pensionäride bussisõit muutub lihtsamaks

Sten Mahov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ka uus süsteem nõuab, et pensionärid registreeriksid oma sõidu bussis. Kui praegu peavad nad minema linnavalitsusse, et bussisõidu kuu- või ettemaksupileti tšekid rahaks vahetada, siis tõenäoliselt augustist jääb see protseduur ära.
Ka uus süsteem nõuab, et pensionärid registreeriksid oma sõidu bussis. Kui praegu peavad nad minema linnavalitsusse, et bussisõidu kuu- või ettemaksupileti tšekid rahaks vahetada, siis tõenäoliselt augustist jääb see protseduur ära. Foto: Marko Saarm / Sakala

Kuigi üle 80 aasta vanad Viljandi pensionärid sooviksid linnas bussiga sõita tasuta, pole see linnapea sõnul napi rahakoti tõttu võimalik. Küll aga soovib linn lihtsustada pensionäridele mõeldud piletisüsteemi.

Viljandis tegutseva sõpruskonna 80+ esinaise Leida Leiuri sõnul võiksid 80-aastased ja vanemad linnakodanikud saada linnaliinidel tasuta sõidu õiguse, nagu see on Tallinnas, Tartus, Paides ja Haapsalus.

«Sõitjaid ei ole ju palju ning need, kes elavad koos lastega, liiguvad autoga. Paljud vanainimesed ei käigi väljas, eriti libedal ajal,» rääkis Leiur ning lisas, et kui vanuritele oleks bussisõit tasuta, ei peaks nad ka kuu- ja ettemaksupiletite hüvitamiseks linnavalitsuses käima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles