Muuseumis elustub rohkem kui poole sajandi jagu koolimälestusi

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2012. aastal valis Karksi vald oma seitsmendaks aukodanikuks kunagise koolijuhi, kauaaegse õpetaja ja kodu-uurija Margus Mõisavalla. Kui ta 2008. aasta kevadel oma viimased abituriendid matemaatikaeksamile saatis, tirises Karksi-Nuia koolis veel pildilt nähtav kell.
2012. aastal valis Karksi vald oma seitsmendaks aukodanikuks kunagise koolijuhi, kauaaegse õpetaja ja kodu-uurija Margus Mõisavalla. Kui ta 2008. aasta kevadel oma viimased abituriendid matemaatikaeksamile saatis, tirises Karksi-Nuia koolis veel pildilt nähtav kell. Foto: Elmo Riig / Sakala

«Kes seda teab, kui kaua ta seal keldris seisis,» mõtiskleb Margus Mõisavald 16-millimeetrise kinoprojektori Ukraina juures Kitzbergi gümnaasiumi muuseumis.

Tolle Ukrainaga vaadati omal ajal koolis filme. Kahel päeval nädalas. Filmid tulid pealinnast ja õpetaja Margus Mõisavald käis neil postkontoris järel.

«Terve kinoklass oli paksult õpilasi täis. Vana maja teisel korrusel. Multifilmid olid enamasti tasulised, aga dokumentaalid — väga head dokumentaalfilmid — olid tasuta,» meenutab Mõisavald.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles