Mulgi maratonile on end kirja pannud 600 inimest

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
5. mail kell 12 stardi saavale maratonile on end juba kirja pannud üle 600 inimese.
5. mail kell 12 stardi saavale maratonile on end juba kirja pannud üle 600 inimese. Foto: Elmo Riig / Sakala

Ehkki kõikjal Eestis katab maad veel lumevaip, on õige aeg sügisel talvekorterisse viidud jalgratas välja tuua ja sõidukorda seada, sest juba kuu aja pärast tuleb Eesti populaarseima rattavõistluste sarja Samsung Estonian Cup avavõistlus, XIII Mulgi rattamaraton.

5. mail kell 12 stardi saavale maratonile on end juba kirja pannud üle 600 inimese. Neist 460 on minemas pikale distantsile ja 150 poolmaratonile. Seniste aastate jooksul on kaheksast etapist koosneva maratonide sarja avavõistlus Viljandisse meelitanud ligi 2000 ratturit.

«Traditsiooniliselt on Mulgi rattamaraton aasta esimene suur võidusõit. 5. maiks tunnevad kindlasti sajad ratturid võistlusnälga ning soovivad mulluste konkurentidega taas jõudu katsuda,» ütles maratoni peakorraldaja, Viljandi rattaklubi president Veiko Šmidt.

Tema sõnul leiab Mulgi maratonilt endale sobiva distantsi iga rattaspordihuviline. Kui pikemale, 60-kilomeetrisele võistlusele asutades tuleb arvestada, et rada nõuab vastupidavust ja kohati head rattavalitsemise oskust, siis 35-kilomeetrine poolmaraton on jõukohane ka vähe treeninuile.

«Poolmaratoni rada sobib suurepäraselt neile, kes armastavad puhkepäevadel rattaga matkamas käia ja soovivad osa saada võistlusega kaasas käivast melust,» julgustas Šmidt rattasõidusõpru. «35 kilomeetri pikkune rada on tehtud nii, et selle jõuaksid läbi vändata ka vähese ettevalmistusega inimesed.»

XIII Mulgi rattamaratoni esimene üritus on aga juba nädal enne põhistarti: 28. aprillil saab teoks avatud raja sõit ehk matk. Tänavu leiab see aset nii pikal kui poolmaratoni distantsil.

Lisaks on tänavu kavas uuenduslik üritus «1/8/500», mis tähendab lahti seletatult, et ühe nädala jooksul sõidetakse läbi kõigi kaheksa sarja kuuluva suvise maratoni rada. Kokku läbitakse ligi 500 kilomeetrit.

«1/8/500» sõitudel osaleb paarkümmend ratturit ning Mulgi maratoni avatud raja sõit on neile järjekorras neljas.

Mulgi maratoni põhisõidule ja poolmaratonile saab registreeruda Samsung Estonian Cupi veebilehel www.estoniancup.ee. Lastesõitudele saab end kirja panna kohapeal.

Maratoni pika distantsi start antakse Viljandi staadioni kõrval asuvast parklast 5. mail kell 12, poolmaratoni sõitjad alustavad kell 13.20. Lastesõidud algavad kell 12.05.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles