Arno Kütt: IKT kolledž Viljandisse

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajalehe "Sakala" ja Euroopa Parlamendi korraldataval arvamusliidrite lõunal otsitakse vastust küsimusele, miks Viljandimaa palgad on nii madalad.
Ajalehe "Sakala" ja Euroopa Parlamendi korraldataval arvamusliidrite lõunal otsitakse vastust küsimusele, miks Viljandimaa palgad on nii madalad. Foto: Elmo Riig / Sakala

Ettevõtja Arno Kütt pakkus arvamusliidrite lõunal Viljandimaa elu parandamise võimalusena välja luua Viljandisse IKT ehk info- ja kommunikatsioonitehnoloogia kõrgkool.

Küti nägemuses võiks sellisel juhul õppida Viljandis kümne aasta pärast tuhat üliõpilast, sealhulgas palju välismaalt tulnud noori. Arno Kütt on veendunud, et IKT kolledž aitaks Viljandimaa keskmist töötasu oluliselt kergitada, sest infotehnoloogia valdkonnas makstakse head palka.

Viljandimaa murekohtadena tõi osaühingu Cleveron juht välja suure väljarände, väikese lisandväärtusega töökohad ning riikliku regionaalpoliitika ja selle puudumise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles