Tartus avatakse Enn Põldroosi juubelinäitus «Credo»

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enn Põldroos on läbi käinud pika loometee ja see jätkub veel praegugi — paljud uued maalid Tartu suurnäitusel jõuavad publiku ette esimest korda.
Enn Põldroos on läbi käinud pika loometee ja see jätkub veel praegugi — paljud uued maalid Tartu suurnäitusel jõuavad publiku ette esimest korda. Foto: Peeter Langovits/Postimees

Homme kell 16 avatakse Tartu kunstimuuseumi näitusemajas Enn Põldroosi juubelinäitus «Credo». Põlisest tallinlasest kunstnik on juba mõnda aega elanud Viljandimaal, olles siinses maavaikuses leidnud hingerahu ja loomejõudu.

Kunstiteadlane Harry Liivrand on öelnud, et Enn Põldroos ja eesti maalikunst on muutunud peaaegu sünonüümideks. Tartu kunstimuuseum tähistab 21. mail 80-aastaseks saava klassiku juubelit suure väljapanekuga, mis hõlmab valitud peatükke tema mahukast loomingust.

Nii maalide üle poole sajandi jaotuvate valmimisaastate kui erinevate stiililiste perioodide poolest on tegemist seni suurima ja ulatuslikema vanameistri loomingu ekspositsiooniga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles