Opositsioon süüdistab vallajuhte raha oma taskusse ajamises

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saarepeedi volikogu esimehele Marek Tanvaldile on opositsioon üritanud umbusaldust avaldada juba kaks korda. See foto on tehtud kaks aastat tagasi, kui Isamaa ja Res Publica Liit üritas teda kohalt maha võtta, kuid kukkus läbi.
Saarepeedi volikogu esimehele Marek Tanvaldile on opositsioon üritanud umbusaldust avaldada juba kaks korda. See foto on tehtud kaks aastat tagasi, kui Isamaa ja Res Publica Liit üritas teda kohalt maha võtta, kuid kukkus läbi. Foto: Elmo Riig / Sakala

Saarepeedi volikogu hakkab täna arutama oma esimehe umbusaldamist, sest opositsioon heidab talle ette valla raha raiskamist ja on pöördunud selles küsimuses politsei poole.


Saarepeedi volikogu revisjonikomisjon on koostanud majanduspolitsei tarbeks 14 punktiga rikkumiste nimekirja, milles süüdistab volikogu esimeest Marek Tanvaldi ja vallavanemat Ando Eensalu ligi 170 000 krooni raiskamises ja korruptsioonis. Tänase volikogu istungi päevakorras on volikogu juhi umbusaldamine.

Marek Tanvald eitas igasugust võimalust, et nimetatud summa oleks teadlikult raisatud ning ta oleks seotud korruptsiooniga. «Mul on väga hea meel, et majanduspolitsei on selle teemaga tegelema asunud, sest nii saab selgeks, kes mida valesti on teinud,» sõnas ta. Volikogu juhi sõnul on politseinikud osa asjasse puutuvaid dokumente juba vallamajast kaasa viinud.

Revisjonikomisjoni etteheited puudutavad Saarepeedi rahvamaja elektrisüsteemide mullu alanud remonti, mida lubas 490 000 krooniga toetada Ettevõtluse Arendamise sihtasutus.

Mullu augustis valis vallavalitsuse komisjon, kuhu kuulusid Tanvald, Eensalu ja valla ehitusnõunik Aldur Künnapuu, nelja pakkuja seast töö tegijaks osaühingu Primerek Grupp. Töö pidi valmis saama 30. novembriks, kuid on tänaseni tegemata.

Tanvaldi sõnul on valmis ehk pool ettenähtust, kuid ühtegi dokumenti pole vormistatud ning paberite põhjal pole võimalik otsustada, mis konkreetselt on tehtud ja mis tegemata.

Mullu kohe pärast lepingu sõlmimist maksis vald Primerek Grupile 169 785 krooni 30 senti. Vallavalitsus on asunud summat koos viivistega tagasi nõudma, kuid firma pole seda maksnud, ehitust jätkanud ega valminud töid nõuetekohaselt üle andnud. Alles eile jõudis ehitaja dokumentidega vallamajja.

Artikli täielikku versioon saab lugeda «Sakala»
neljapäevasest paberväljaandest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles