Minister nimetas Kalju Komissarovi nukuteatrit juhtivasse nõukogusse

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kultuuriminister nimetas Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia õppejõu Kalju Komissarovi nukuteatri sihtasutuse Nuku nõukogu liikmeks.
Kultuuriminister nimetas Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia õppejõu Kalju Komissarovi nukuteatri sihtasutuse Nuku nõukogu liikmeks. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kultuuriminister Rein Lang kutsus nukuteatri sihtasutuse Nuku nõukogust tagasi selle esimehe Jaan Puusaagi ning nimetas tema asemele Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia õppejõu Kalju Komissarovi.

Minister Langi sõnul polnud teatri juhi Meelis Pai poolt eraõiguslikus vormis tegutseva teatri nõukogusse esitatud Puusaag kahjuks õnnestunud valik. Jaan Puusaag ei õigustanud temale pandud lootusi, sel põhjusel kutsutigi ta nõukogust tagasi. Minister soovis Puusaagiga enne kohtuda ja olukorra üle arutada, kuid Puusaag ei leidnud selleks võimalust.

Sihtasutuse nõukogu uueks liikmeks nimetas minister lavastaja Kalju Komissarovi. Tema valimisel said määravaks pikaajalised teatritöö kogemused. Komissarov on olnud nii Noorsooteatri kui Ugala peanäitejuht ning praegu töötab ta Viljandi kultuuriakadeemia lavakunstide osakonna juhtiva õppejõuna. Komissarov kuulub ka sihtasutuse Eesti Draamateater nõukokku.

Vastavalt Nuku põhikirjale on nõukogus kuni viis liiget, kellest ühe määrab asutaja rahandusministri ettepanekul. Nõukogu liikmete arvu määramisel lähtutakse sihtasutuse eesmärkidest, varade mahust ja majanduslikust olukorrast ning vajadusest tagada nõukogu ülesannete efektiivne täitmine sihtasutuse tegevuse kavandamisel, korraldamisel ja juhatuse üle järelevalve tegemisel.

Nuku nõukogusse kuuluvad tänasest Marlen Piskunov, Hillar Sein, Kalju Komissarov, Veronika Ilsjan ja Härmo Värk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles