Archimedes toetab teadust 4,8 miljoni euroga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Archimedese struktuuritoetuste rakendusüksuse teadus- ja arenduskeskkonna majanduskeskkonna büroo juhataja Mariann­ Saaliste
Archimedese struktuuritoetuste rakendusüksuse teadus- ja arenduskeskkonna majanduskeskkonna büroo juhataja Mariann­ Saaliste Foto: Lauri Kulpsoo / Postimees

Sihtasutus Archimedes toetab info- ja kommunikatsioonitehnoloogia teadusprojekte 4,8 miljoni euroga.

Taotlusvooru kaudu toetati osaliselt 14 teadusprojekti, mis laekusid neljast teadus- ja arendusasutusest: Tallinna ülikoolist, Tallinna tehnikaülikoolist, Tartu ülikoolist ja aktsiaseltsist Cybernetica. Kokku esitati vooru 29 projekti kogusummas 11,6 miljonit eurot, teatas Archimedes.

Toetuse eesmärk on soodustada tipptasemel info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) teadus- ja arendustegevust, rahvusvahelist koostööd ning uuenduslike ideede elluviimist. Toetuse saajate hulgas on kõige enam projekte, mis panustavad keeletehnoloogia, hariduse ja tervishoiuga seotud IKT arendustesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles