Soovitussordid annavad Eesti aiapidajaile asjatundjate garantii

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Liivikast» usutakse tulevat konkurent «Liivi kuldrenetile». Maitse poolest on see isegi parem. Liiati säilib «Liivika» hea maitse märksa kauem.
«Liivikast» usutakse tulevat konkurent «Liivi kuldrenetile». Maitse poolest on see isegi parem. Liiati säilib «Liivika» hea maitse märksa kauem. Foto: Jaan Kivistik

Iga paari-kolme aasta tagant kinnitab puuviljanduskomisjon uue soovitussortide nimekirja, mis kehtib kogu Eestis. Tänavu veebruaris fikseeriti uuendatud valik Räpina aianduskoolis peetud koosolekul.

13 ettepanekuid esitanud komisjoniliikme hulgas oli ka hulk Polliga seotud isikuid: luuviljalisi uuriv Heljo Jänes, õunviljalistega tegelevad Toivo Univer ja Kalju Kask, marjakultuuride spetsialist Asta Libek ning taimekaitseteadur Kersti Kahu. Lisaks Seedri puukooli omanik Elmar Zimmer.

Komisjoni kuuluvad peale nende veel istikukasvatuse ja sõstarde sordivaatlusega tegelev Väino Eskla, maaülikooli professor Kadri Karp, Räpina aiandusõpetaja Jaan Kivistik, puuviljanduse asjatundja Valdur Miller, Vändramaa aednik Harri Poom ning Laima Puur põllumajandusametist ja Tiina Roos põllumajandusministeeriumist. Mittekoosseisulise arvamuseksperdina andsid teiste hulgas nõu Polli teadurid Liina Arus ja Liidia Klaas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles