Seemneriiulid pakuvad küllaga avastamisrõõmu

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leili Nael Kadri poest praegust ilma ei kiru, sest kevadine külm hävitab aastatega taimedele kogunenud haigusi.
Leili Nael Kadri poest praegust ilma ei kiru, sest kevadine külm hävitab aastatega taimedele kogunenud haigusi. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kui leiad end ühtäkki mõtisklemas selle üle, kas kasvatada tänavu liha- või kirsstomatit, võib öelda, et aknalauapõllunduse hooaeg on alanud.

«See on ammune tõde, et tomat tuleb kasvama panna naistepäeva aegu ja paprika enne seda,» ütles Pärnumaa kutsehariduskeskuse aianduse kutseõpetaja Erna Gross ning nimetas veel kolmandagi taime, mis peaks praegu kindlasti mullas olema. «Füüsal tuleb maha panna lausa veebruaris. Tema idanemisaeg on hästi pikk.»

Siina Taal, kes oli eelmisel nädalal ajutiselt Karksi-Nuia aianduse ja mesinduse seltsi kaupluse Kadri müüja rollis, rääkis, et tema tuttavad külvasid juba mõne aja eest tomatit ja paprikat. «Mis sellest, et külm on olnud. Paprika on pika kasvuajaga ja peaks praegu üleval olema. Tomatit võib ehk veel maha panna.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles