Viljandi järvejooksule on end kirja pannud üle 700 osaleja

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
84. ümber Viljandi järve jooksu stardini on aega kuus nädalat.
84. ümber Viljandi järve jooksu stardini on aega kuus nädalat. Foto: Elmo Riig / Sakala

Ehkki ümber Viljandi järve jooksu stardini on aega veel kuus nädalat, on end sellele kirja pannud juba rohkem kui 700 inimest.

Korraldajate hinnangul annab registreerunute arv põhjust arvata, et ka tänavu võib kevadpühal Viljandi staadionil näha viimastel aastatel tavapäraseks saanud 3000 jooksjat ning loota võib ka uut osalejate rekordit.

«Paljudele Eesti jooksusõpradele on saanud tavaks, et 1. mail tullakse Viljandisse ning joostakse ring ümber kauni järve,» rääkis Viljandi linnapea Loit Kivistik. «On neid, kes tulevad juba 50. korda, ning rõõmustavalt palju on neidki, kes tulevad esimest või teist korda. Tullakse nii Eestist kui välismaalt.»

Esimeste seas, kes end 1. mai jooksule kirja pani, on ümber Viljandi järve jooksu osalemiskordade absoluutne rekordimees Benno Viirandi. Tarvastu vallast pärit Viirandi läheb tänavu rajale juba 55. korda. Ta võistleb vanuseklassis M-80.

Benno Viirandi on seadnud seekord eesmärgi ligemale 12-kilomeetrine järvering läbi kõndida, sest joosta tervis tal enam eriti ei luba. Käimist peabki Viirandi endale meelepärasemaks spordialaks ning mullu läbis ta kõndides lausa maratoni.

1. mail kell 12 algavale ümber Viljandi järve jooksule ja 15 minutit hiljem startivale kepikõnnile on end võimalik kirja panna spordiportaalis www.sportinfo.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles