End Soomes sisseseadnud noor pere võttis ette kodutee

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päikeselisel talvepäeval olid metsade vahelt kodutalust Tuhalaane külakeskusesse tulnud pere vanemad liikmed Endo Hein, Maarja Mustik ja vanem tütar Marilin. Veidi külma saanud aastased kaksikud Gabriel ja Eleriin olid kodus tervist kosutamas.
Päikeselisel talvepäeval olid metsade vahelt kodutalust Tuhalaane külakeskusesse tulnud pere vanemad liikmed Endo Hein, Maarja Mustik ja vanem tütar Marilin. Veidi külma saanud aastased kaksikud Gabriel ja Eleriin olid kodus tervist kosutamas. Foto: Marko Saarm / Sakala

«Elasime Ida-Helsingi linnaosas, kus korrusmaja tagauksest väljudes võis näha narkomaanide jäetud süstlaid. Me ei tahtnud, et lapsed sellises paigas üles kasvaksid,» põhjendab Maarja Mustik, miks ta kaasa Endo Heina ja kolme väikese lapsega Viljandimaale kolis.

Noore pere silmateradena sirguvad aastased kaksikud Gabriel ja Eleriin ning võidupühal neljandat sünnipäeva tähistav Marilin.

Lapsena Tallinnas Lasnamäel elanud Maarja Mustik kolis emaga Soome 15 aastat tagasi väikese tüdrukuna ega kõnelnud kaheksa aastat üldse eesti keelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles