Rahapesuseadus nõuab postkontoris sularahaga arve maksjalt dokumenti

Sten Mahov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alates 1. märtsist peab inimesel, kes läheb postkontorisse elektriarvet tasuma, olema kaasas isikut tõendav dokument. Vastasel juhul arvet maksta ei saa.
Alates 1. märtsist peab inimesel, kes läheb postkontorisse elektriarvet tasuma, olema kaasas isikut tõendav dokument. Vastasel juhul arvet maksta ei saa. Foto: Marko Saarm / Sakala

Selle kuu algusest nõutakse postkontoris elektriarve tasujatelt isikut tõendavat dokumenti. Eesti Post viitab seejuures rahapesu ja terrorismi rahastamise tõkestamise seadusele.

Eelmisel nädalal Eesti Posti Viljandi kontoris elektriarvet maksma läinud naine, kelle nimi on «Sakalale» teada, sai üllatuse osaliseks, kui talt enne maksmist isikut tõendavat dokumenti küsiti. Eelmistel kuudel pole seda tema sõnul vaja läinud. «Olen ka varem postkontoris maksmas käinud ning näiteks eelmisel kuul ei küsitud küll mitte mingit dokumenti,» lausus ta.

Et tal ei juhtunud dokumenti kaasas olema, läks naine koju.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles