«Sakala» pidas sünnipäeva

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kell 11 ennelõunat algas Viljandi kesklinnas «Sakala» ajalehe 135. aastapäeva tähistamine. Pidu peetakse otse lehe asutaja Carl Robert Jakobsoni kuju kõrval.

Pidukringli maitsmise kõrval rääkisid sünnipäeva külalised, et kohalik leht on neile oluline ja selle tellimine lausa traditsioon. Lea Ränk lausus, et temal on ajaleht käinud 40 aastat, ning Raivo Volmer kinnitas, et on lehte nii kaua tellinud, kui see on «Sakala» nime all uuesti ilmunud. «Tore asi, ainuke leht mida tellin,» märkis ta.

Kuigi päikeseline ilm soosib välipidu kenasti, ootasid külalised ka ringkäiku «Sakala» toimetuse ruumides. Arutleti, et kindlasti ei saa lahkuda enne lõunast majaga tutvumise tiiru. Sooja sees hoidmiseks seati end päikeselaiku seisma ning rüübati kuuma teed. Kell 12 ja 13 saabusid huvilised toimetuse ruumidesse, kus neile oli giidiks «Sakala» peatoimetaja Hans Väre.

Sünnipäevapidu kestab kuni kella kaheni pärastlõunal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles