Muuseum näitab öösel muumiat

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muuseumiöö plakat
Muuseumiöö plakat Foto: www.muuseum.ee

Sel laupäeval, 16. mail on Viljandi muuseumi uksed külastajatele valla kuni südaööni ning sisse pääseb tasuta.


Ametlik programm algab kell 20 loodustoas muuseumi aastaraamatu esitlemisega. Esitlusele järgneb mälestuste kirjutamise võistluse «Minu elu Viljandis» paremate autasustamine.

Seejärel saab muuseumi näitusemaja teisel korrusel näha üht Viljandi muuseumi eelkäija Ditmari muuseumi esimestest museaalidest - ehtsat Egiptuse muumiat. Pärast ametliku programmi lõppu saavad külastajad kuni südaööni vaadata muuseumi ekspositsiooni ning näitust «Minu veetlev vanaema».

Muuseumiööl on avatud ka vana veetorn, kus saab nautida vaadet öisele Viljandile. Samuti on külastajad oodatud Kondase keskusesse, kuhu pääseb priilt kuni keskööni.

Euroopas tähistatakse muuseumiööd juba viiendat aastat ligi 2000 muuseumis vahetult rahvusvahelisele muuseumipäevale, 18. maile eelneval laupäeval. Üle-eestiline muuseumiöö on kavas esimest korda ning sel puhul on hilistel tundidel avatud ligi sada muuseumi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles