Magusad muuseumid panevad suu vett jooksma

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Leedus Ruta šokolaadimuuseumis saab juhendaja näpunäidete järgi ka ise komme valmistada.
Leedus Ruta šokolaadimuuseumis saab juhendaja näpunäidete järgi ka ise komme valmistada. Foto: Aivar Kaljusaar

Aeg-ajalt poes käies potsatab meie korvi ka mõni kommipakk või šokolaad. Kes ostab välismaist, kes koduse Kalevi toodangut. Kas te aga teadsite, et esimesena suurel Nõukogudemaal tõi just Kalev müügile närimiskummi?

Ega minagi täpselt mäletanud, oli see seitsmekümnendate lõpul või kaheksakümnendate algul. Et mälu värskendada, seadsin sammud Kalevi kommivabrikusse.

Esmalt uurisin natuke internetist, kus võiks tutvuda Kalevi ajalooga. Nagu selgus, seisavad eksponaadid 2003. aastast, mil magusatootja Tallinnast ära kolis, kastides.

Märksõnad

Tagasi üles