Viljandlane valiti noorsotside presidendiks

Rannar Raba
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noorsotsid valisid oma uueks presidendiks viljandlase Heiki Järveveere.
Noorsotsid valisid oma uueks presidendiks viljandlase Heiki Järveveere. Foto: Peeter Kümmel

Sotsiaaldemokraatliku erakonna noorteorganisatsioon valis laupäeval Paides peetud kongressil oma uueks presidendiks viljandlase Heiki Järveveere.


Siseminister Jüri Pihli nõunikuna töötav Järveveer ütles, et praegune Eesti vajab plaasterdamise asemel hoopis kompleksravi. «Vajame elujõulist ja tervemat rahvast, majandust ja ühiskonda. Sotsiaaldemokraatial on pakkuda kõige tugevamad lahendused,» sõnas ta.

Noored sotsiaaldemokraadid võtsid kongressil muu hulgas vastu manifesti «Sotsiaaldemokraatia annab Eestile tervise», milles rõhutavad, et ühiskonna terviseprobleeme tuleb osata ennetada ning nende ilmnedes otsustavalt tegutsema asuda.

Noorsotside välissuhtlusega tegelema hakkav asepresident Villu Viidul seab eesmärgiks Läänemeremaade huvides suurema partnerluse ja tihedama läbikäimise. «Pidev suhtlus ja koostöö Põhjamaade ja Baltikumi vahel loob uusi võimalusi majanduses ning kasvatab meie julgeolekut,» ütles ta. «Juba tuleval nädalal kogunevad Põhjamaade noorsotsid Tallinnas. Üheks teemaks on Euroopa Liidu idapartnerlus, kus tulevane eesistujariik Rootsi saab ära kasutada Baltimaade kogemusi.»

Kongressil tervitas noorsotse ka erakonna esimees Jüri Pihl, kelle sõnul ei tohi järeltulevatele põlvkondadele jätta probleeme, vaid neile tuleb pärandada elujõuline riik. Majanduse langusfaasi silmas pidades oli Pihl optimistlik. «Küll me majanduse jälle kasvama saame, kuid praegu peame vaatama veelgi kaugemale. Et Eesti arengus veel üks hüpe teha, vajame pikaajalisemaid plaane ja sihte. Noorte värske pilk pakub meile häid lahendusi.»

Noorsotside uueks juhiks valitud Heiki Järveveer sündis Viljandis 1981. aastal ning lõpetas 1999. aastal maagümnaasiumi. Aastatel 1999-2001 õppis ta Tallinna tehnikaülikoolis tootearendust ning lõpetas 2007. aastal Tartu ülikoolis sotsiaaltöö ja sotsiaalpoliitika eriala. Ta on olnud aastaid mitmesuguste noorteprojektide kaudu seotud Viljandimaa noortekeskusega. Jüri Pihli nõunik sai Järveveerest ülemöödunud aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles