Vald kaalub Kildu kooli kolimist rahvamajja

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vastemõisa rahvamajas on juba lasteaed, raamatukogu, noortekeskus, perearstikeskus ja Suure-Jaani vallavalitsuse teeninduspunkt. Uute plaanide kohaselt koliks sinna ka Kildu kool.
Vastemõisa rahvamajas on juba lasteaed, raamatukogu, noortekeskus, perearstikeskus ja Suure-Jaani vallavalitsuse teeninduspunkt. Uute plaanide kohaselt koliks sinna ka Kildu kool. Foto: Elmo Riig / Sakala

Suure-Jaani vald, kes õpilaste põua ja riikliku optimeerimiskava tõttu peab hakkama koolivõrku muutma, kaalub mõtet kolida Kildu põhikool Vastemõisa.

Maavanem Lembit Kruuse kirjutas 13. märtsi «Sakalas», et Kildu põhikooli püsimajäämise kindel eeldus on selle ümberpaigutamine lähimasse keskusesse Vastemõisa. «Otsus, mis umbes viisteist aastat tagasi jäi langetamata, tuleb lähiajal ikkagi teha,» nentis maavanem. Ta selgitas, et kümne kilomeetri raadiuses on nii Suure-Jaani kui Sürgavere kool ning varemgi on vaieldud selle üle, kas Kildu kool asub ikka õiges kohas.

Suure-Jaani vallavanema Tõnu Aavasalu hinnangul on kolimise mõte igati põhjendatud. «Rahvamajas on palju ruumi ning kool oleks lastele lähemal,» lausus ta. Tema

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles