Mõisaparki kaunistab ilmapuu

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi mõisapargis avati tantsurühma Vabajalg etteastega rahvuslike motiividega dekoreeritud ilmapuu ning hiiu kandle kujuline istepink.
Viljandi mõisapargis avati tantsurühma Vabajalg etteastega rahvuslike motiividega dekoreeritud ilmapuu ning hiiu kandle kujuline istepink. Foto: Hilka Raba

Viljandi mõisa parki ehib ilmapuu, mis valmistati seal aastaid seisnud kuivanud tammest.


Viljandi linnadisainer Malle London ütles, et mitu aastat kuivanult seisnud tammepuu tüvi ja oksad tundusid niivõrd võimsad, et pärast pikka kaalumist otsustati kuivanud tamm parki alles jätta. Nüüd on sellest meistrimeeste ja kunstnike ühise töö tulemusena saanud vanade Viljandimaa mustrite ja peremärkidega kujundatud ilmapuu.



«Ilmapuu lähedusse paigutatakse Hiiu kannelt kujutav puuskulptuur, mille kujundasid vanadest puutüvest skulptorid Jass Kaselaan, Art Allmägi ja Edith Karlson,» selgitas London.



Ilmapuu ja Hiiu kannel moodustavad sobiva koosluse pärimusmuusika aidaga. Ilmapuu loomine täiendab ka Viljandis sel nädalal käimasoleva metsanädala ettevõtmisi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles