Emakeelepäev Tarvastus

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Omaloominguvõistlusel osalejad käsitöökojas.
Omaloominguvõistlusel osalejad käsitöökojas. Foto: Kristi Ilves

Tarvastus tähistati emakeelepäeva omaloominguvõistluse «Minu Mulgimaa» piduliku lõpetamisega.

Võistlusel osalesid ajaloolise Mulgimaa I—VI klassi õpilased ning neid kutsuti kirjutama mulgi keeles. Väga ranget keelenõuet esimesel korral siiski ei kehtestanud.

Kaante vahele jõudsid 51 lapse toredad lood ja luuletused, neist 37 mulgikeelsed, üks võrumurdeline ja 13 kirjakeelset. Õpilasi osales kaheksast koolist: Tarvastust, Suislepast, Holstrest, Abjast, Kärstnast, Heimtalist, Ritsult ja Hallistest.

Võistluse korraldaja, Tarvastu gümnaasiumi õpetaja Aime Mäeoru sõnul on laekunud tööd imetore kingitus kultuuripärandi aastaks. «On ju keel, mida meie eellased rääkisid, meie rikkus. Et keelt hoida, tuleb selles rääkida ja kirjutada, lugeda ja luuletada, laulda ja naljatada.»

Võistlusest osavõtjaile tehti ekskursioon Tarvastu muuseumis ja raamatukogus ning seejärel vaadati rahvamajas Tarvastust kõnelevast näitust. Lõpuks oli autasustamine ja kringlisöömine käsitöökojas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles