Tartu ülikooli lahtiste uste päeval ootavad huvilisi minimess ja loengud

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu ülikool. Pilt on illustratiivne.
Tartu ülikool. Pilt on illustratiivne. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kolmapäeval, 20. märtsil ootab Tartu ülikool gümnasiste ja kõrghariduse huvilisi lahtiste uste päevale.

Lahtiste uste päeval korraldadakse minimess, kuulata saab loenguid ja tutvuda teaduskondadega. Tallinnast, Narvast, Pärnust, Viljandist, Otepäält ja Võrust toob huvilised Tartu ülikooli eribuss.

Päev algab kell 11 ülikooli peahoone aulas õpilastele mõeldud infotunniga, kus tervitussõnad ütleb Tartu ülikooli teadusprorektor Marco Kirm. Kõrgharidusest võimaluste ja valikute kujundajana räägib sotsioloogialektor Kairi Kasearu ning haridusteaduse kolmanda kursuse üliõpilane Silver Ool kõneleb üliõppimisest.

Ülikooli peahoone fuajees peetaval minimessil on esindatud kõik teaduskonnad ja kolledžid ning huvilistel on võimalik esitada küsimusi, tutvuda sisseastumistingimuste ja õppimisvõimalustega.

Teaduskondades on avatud loengud, osaleda saab infotundides, kus tutvustatakse lähemalt sisseastumistingimusi ja õppekavu. Uute tudengitega ootavad kohtumist nii õppejõud kui üliõpilased, kes jagavad muljeid õppimisest ja ülikoolilinna tudengielust.

Huvilistel on võimalik tasuta vaadata Ahhaa meditsiinikollektsioone, käia ekskursioonil ülikooli raamatukogus, spordiklubis ja üliõpilaselamutes. Prii sissepääs on ka Tartu ülikooli muuseumidesse.

Samal päeval on lahtiste uste päev korraga viies Tartu kõrgkoolis. Lisaks Tartu ülikoolile ootavad huvilisi Eesti maaülikool, Eesti lennuakadeemia, kõrgem sõjakool ja Tartu tervishoiu kõrgkool.

Koostöös Taisto ja Swedbankiga on tänavu võimalik Tartusse sõita tasuta eribussidega. Bussiga sõitmiseks saab registreeruda 17. märtsini aadressil www.ut.ee/buss. Bussid toovad Tartusse noori Tallinnast, Narvast, Pärnust, Viljandist, Otepäält ja Võrust.

Täpse ajakava ja teabe eribusside kohta leiab siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles