Viljandimaa tuulegeneraatorid on rohkem hobiasjad

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Äsja Auksi külla Lapi talu õuele tuulegeneraatori püstitanud Ando Adamson loodab selle abiga katta suure osa oma majapidamise elektrivajadusest. Generaatori võimsus on 10 kilovatti ning selle toodetav energia suunatakse inverteri kaudu elektrivõrku.
Äsja Auksi külla Lapi talu õuele tuulegeneraatori püstitanud Ando Adamson loodab selle abiga katta suure osa oma majapidamise elektrivajadusest. Generaatori võimsus on 10 kilovatti ning selle toodetav energia suunatakse inverteri kaudu elektrivõrku. Foto: Marko Saarm / Sakala

Neli aastat tagasi Pärsti valda koduõuele tuulegeneraatori paigaldanud Reevo Maidla ja aastaid Võhma külje all tuulest energiat ammutanud Ain Vätsing tunnistavad, et suurt tulu ei ole nad sel moel saanud.

Reevo Maidla valmistas generaatori algusest lõpuni oma kätega, vaid tiiviku ostis. Siiski läks kogu kupatus maksma üle 6000 euro, sellest 1500 eurot oli keskkonnainvesteeringute keskuse toetus.

«Sealt saadava elektriga olen toetanud maja kütmist, aga saadavat kasu kilovattides ma ei arvesta,» ütles ta. 17 meetri kõrgusele paigaldatud generaatori võimsus on neli kilovatti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles