Abja-Paluoja niigi kallis kütte hind tõuseb veelgi

Sten Mahov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: «Sakala»

Aprillis tõuseb ühes Abja-Paluoja kaugküttepiirkonnas soojuse hind, sest katlamajade kütmiseks vajalik põlevkiviõli on kallinenud. Abja vallavanema sõnul aitaks hinna kontrolli alla saada see, kui kaks katlamaja moodustaksid ühtse piirkonna ning läheksid üle biokütusele.

Paraku pole see lihtne, sest Kastani katlamaja rentiv osaühing Avoterm ja vald, kelle omanduses on osaühingu Abja Elamu renditav Järve katlamaja, omavahel ilmselt kokkuleppele ei jõua. Nende tüli on kestnud aastaid ning kulutatud on ka kohtuuksi.

Abja vallavanema Peeter Rahneli ütlemist mööda lõpetas vald Avotermiga lepingu kaks aastat tagasi, sest ettevõte oli rikkunud lepingutingimusi. «Nemad taotlesid kohtu määrusega kaitset ning selle ka Viljandi kohtumajast kohe said, ilma et meie käest oleks midagi küsitud,» sõnas ta ning lisas, et mingil arusaamatul põhjusel pole kahe aasta jooksul kohtuistungit peetud. Nii ongi Abja-Paluoja jagatud kaheks kaugküttepiirkonnaks: Avoterm annab sooja seitsmele elamule ning Abja Elamu kolmele elamule ja Abja haiglale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles