Päril on vaadata «Sakalale» pühendatud näitus

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päri raamatukogu juhataja Sirje Saard pani kokku «Sakala» aastapäevale pühendatud näituse.
Päri raamatukogu juhataja Sirje Saard pani kokku «Sakala» aastapäevale pühendatud näituse. Foto: Elmo Riig / Sakala

Päri raamatukogus saab näha näitust, mis on pühendatud ajalehe «Sakala» 135. aastapäevale.

Näituse koostanud raamatukogu juhataja Sirje Saardi sõnul oli materjali algul puudu, kuid hiljem jäi isegi üle. Fotodega illustreeritud infomaterjali hulgas on lehenumbreid, mis pärinevad neljakümnendate aastate algusest ning seetõttu kannavad vaheldumisi nii natsliku Saksamaa kui sotsialistliku Venemaa propagandasõnumeid.

Näitusel on oma koht nendel lehelugudel, mille tegelased on Pärsti valla inimesed. Neid vaadates võib üsna kindlalt öelda, et valla kõige kuulsam elanik on peagi oma seitsmekümnendat sünnipäeva tähistav tekstiilikunstnik Anu Raud.

Näitus jääb raamatukogus lahti mai keskpaigani. «Ma panen siin ikka näitusi kokku, praegugi on lugemissaalis üleval veel näitus «Eesti film 100». Sellega oli nii palju tööd ja seetõttu ei raatsi ma seda veel maha võtta,» rääkis Saard. ««Sakala» on ikkagi meie maakonna leht ning selle ajalooga tasub tutvuda küll.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles