Kirikumäele istutatakse roose

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi jätkab valgete rooside istutamise traditsiooni.
Viljandi jätkab valgete rooside istutamise traditsiooni. Foto: Elmo Riig / Sakala

Laupäeval kell 14.45 istutatakse Viljandis Kirikumäele roose, millega jätkatakse mullu Vapiroosi päeval Valge Roosi Klubi poolt alustatud roosiallee rajamist.


Viljandi linnapea Kalle Jents ütles, et tänavu istutatakse roosid seoses metsanädalaga, mille kesksed sündmused on Viljandis. Pingelise eelarve tõttu ei korralda linnavalitsuse tänavu Vapiroosi päeva iseseisva üritusena, küll aga jätkatakse rooside kui linna sümboli ja vapilille kasutamist ning esiletoomist Viljandi haljastuses.

Kirikumäele panevad roosiistikud mulda linnavolikogu esimees Tarmo Loodus ja linnapea Kalle Jents ning rooside istutamise tava algataja Valge Roosi Klubi. Eesti Metsaseltsi poolt istutab roosi seltsi president Heiki Hepner ja metsameeste poolt meeskoor «Forestalia». Euroopa päeva tähistamiseks istutab roosi Eesti suursaadik Belgias ja Luxemburgis Karin Jaani.

Viljandi linna haljastus- ja keskkonnaspetsialist Reeme Remmelga teatel istutatakse Kirikumäele põõsasroosid nimega «Rush».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles