Maanteemuuseum otsib Eesti teede põrutavamat löökauku

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maanteemuuseum kutsub kõiki pildistama oma koduümbruse või kaugema kandi teeauke ja -augukesi ning neid kaasmaalastega jagama.
Maanteemuuseum kutsub kõiki pildistama oma koduümbruse või kaugema kandi teeauke ja -augukesi ning neid kaasmaalastega jagama. Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Eesti maanteemuuseum kuulutab alanuks fotovõistluse «Eesti uhkeim teeauk», et leida üles ning juhtida tähelepanu kõige silmatorkavamatele ja sõna otseses mõttes põrutavamatele teeaukudele kogu Eestis.


Muuseum kutsub kõiki pildistama oma koduümbruse või kaugema kandi teeauke ja -augukesi ning neid kaasmaalastega jagama. Parim leid eksponeeritakse muuseumi vabaõhu-näitusekeskkonnas Teeaeg.

Fotokonkursiga soovib muuseum fookusesse tuua teekatete lagunemise põhjused laiemalt ning selgitada nende tekkimise tagamaid.

Võistlustöid saab üles laadida 12. aprillini maanteemuuseumi Facebooki fännilehele või saata e-postiga aadressil augukonkurss@mnt.ee. Konkursi tingimustega saab samuti tutvuda muuseumi Facebooki lehel.

Eesti uhkeima teeaugu võistlus on osa maanteemuuseumi uueneva ekspositsioonikeskkonna Teeaeg teekahjustuste tüüpe ja selle põhjuseid tutvustavast väljapanekust, mis avatakse 1. mail. Nii lisandub muuseumi ekspositsiooni teekatte lagunemise põhjusi selgitav multifilm ning lisavahendite abiga saab lähemalt uurida eri kahjustuste mõju ja tagajärgi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles