Lipsusõlme seoti pärast munavalge vahustamist

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Finaalvooru jõudnud Jakobsoni neljas võistkond kontrollib, kas munavalge on korralikult vahtu löödud.
Finaalvooru jõudnud Jakobsoni neljas võistkond kontrollib, kas munavalge on korralikult vahtu löödud. Foto: Marko Saarm / Sakala

Tavaliselt ilmselt ei ürita Sakala keskuse saalis askeldajad ajada munavalget nii tugevalt vahtu, et see kummulipööratud kausist välja ei voolaks.

Eile seda siiski tehti, sest seal leidis aset üheksandate klasside võistlus «Oskaja», kus olid kohal kogu maakonna nupukamad põhikoolinoored — 24 kolmeliikmelist võistkonda. Võitjad selgitati kolme eelvooru ja ühe finaalvooru tulemusena.

Kui munavahustamisega oli õnnelikult valmis saadud, tormasid võistlejad järgmise laua juurde, et seada geomeetrilistest paberkujunditest kokku ruut, ning pärast seda laua juurde, mida katva riide alt ilmus välja lips ja selle sõlmimise juhend. Eespool kirjeldatud finaalvooru ülesannetega said kõige kiiremini hakkama Tarvastu noored.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles