Kamara küla jõulupuu langes emadepäeva eel

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kamara küla infotoa perenaine Sirje Rist nägi kuhtuma kippuvas kuuses ja suviseks pööripäevaks kogutud lõkkematerjalis kohatut kontrasti.
Kamara küla infotoa perenaine Sirje Rist nägi kuhtuma kippuvas kuuses ja suviseks pööripäevaks kogutud lõkkematerjalis kohatut kontrasti. Foto: Elmo Riig / Sakala

Abja valla Kamara küla keskel seisis eilseni mullune jõulukuusk. Terve kevade muruplatsil püsti püsinud puu saeti maha kohe pärast seda, kui «Sakala» tema vastu huvi hakkas tundma.


Kamara küla infotoa perenaine Sirje Rist nägi visalt vastu pidanud, kuid suure suve hakul siiski kolletuma kippunud kuuses sümbolit.

«See näitas, et küla saatus ei huvita enam kedagi — sellele on käega löödud,» ütles ta.

Penuja lähistel elavalt talumehelt annetusena saadud puu pandi poe ette platsile Abja vallavalitsuse eestvedamisel. Kui mujal võeti jõulukuused ammuilma maha, siis Kamaral unustati seda teha.

Eile «Sakala» poole pöördunud Sirje Rist ütles, et oli rääkinud kurbnaljakast olukorrast ka Abja valla majandusnõunikule Arvi Meidlale, kes elab samas külas, kuid mingit rahuldavat vastust polnud ta enda kinnitusel saanud.
Külaselts lubas asja

Arvi Meidla tõdes, et Sirje Rist oli kuuse pärast temaga paar päev tagasi ühendust võtnud. «Ka mõnel varasemal aastal on puu kevadeni püsti jäänud ja läinud otstarbekalt jaanipäeva lõkkesse,» lausus majandusnõunik.

Talvel, kui vallavalitsuse tellimusel heakorratöid tegeva firma Abja Elamu töölised võtsid maha vallakeskuse pühadekuuse, pidasid nad selles osas nõu ühe Kamara külaseltsi liikmega. Too oli lubanud jämedat puud kellelegi kütuseks pakkuda.

«Ju polnud siis huvilisi ja nii ta jäi,» võttis Meidla loo kokku. Ta lisas, et kuusk otse silma ei riivanud, sest esmapilgul oli raske arugi saada, et tegu oli jõulupuuga.

Eile hommikul kuuse läheduses õlut joonud külamehed ei lasknud ennast sellest häirida.

«Meid ta ei sega, küll me ta jaanipäevaks maha saeme — kui keegi ainult sae annab,» lubasid nad naerdes.

Üks neist arvas, et õieti on see vallavalitsuse ülesanne, sest too oli lasknud puu püsti panna.

Mehed kinnitasid siiski üksmeelselt, et küll asjad küla veidravõitu visiitkaardiga korda saavad. Eile õhtuks selgus, et neil oli õigus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles