Laupäeval avatakse Arkaadia aed

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arkaadia aed asub Rubiini kino ja Tallinna tänava vahel.
Arkaadia aed asub Rubiini kino ja Tallinna tänava vahel. Foto: Madis Luik

Laupäeval kell 11 avatakse Viljandi kesklinnas Tallinna, Tartu ja Väike-Turu tänava vahelisel alal jalakäijate tänav ja puhkeala Arkaadia aed ning antakse Viljandile metsapealinna tiitel.


Arkaadia aia avatseremoonial lõpetatakse aia valmissaamise märgiks viimased tööd, samas võtab Viljandi käimasoleva metsanädala puhul Pärnult üle metsapealinna tiitli. Arkaadiaaia esimesel kontserdil esineb jahisarvede kvintett.

Viljandi linnapea Kalle Jents ütles, et ehitustööd lõpetati juba sügisel, kuid avamine jäi kevadeks, mil loodus tärkab ja kevadlilled õitsevad. Tema sõnul on räämas kohast saanud korrastatud jalakäijate ala, mis väärtustab Viljandi südalinna.

«Arkaadia aiast on nüüd meeldiv läbi jalutada ja jalgu puhata nii linlastel kui linna külalistel,» ütles ta.

Arkaadia aeda pääseb neljast suunast. 160-meetrine promenaad on kivikatte ja madala pargivalgustusega, selle kõrvale on rajatud muru ja madal haljastus. Kunagise linnamüüri ees on vallikraavi meenutav mänguline koht, kus on vaheldumisi purskkaevud, istepingid, sõnajalapõõsad ja lillepeenrad ning lastele karussellid. Linnamüüri juures on puidust platvorm, kus saab korraldada promenaadikontserte ja teisi vabaõhuüritusi.

Ennesõjaaegse Viljandi Arkaadia aed oli Väike-Turu tänaval taraga eraldatud suveaed, kus käidi tantsimas ja meelt lahutamas.

Jalakäijate tee ehk Arkaadia aia projekteeris aktsiaselts Terrat ja ehituse peatöövõtja oli osaühing Tavt. Aia rajamine läks linnale maksma 9,1 miljonit krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles