Seriaali võim

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Rosa osatäitja Veronica Castro
Pildil Rosa osatäitja Veronica Castro Foto: arhiiv

Üheksakümnendate algul töötas Anne Kirsipuu ETV-s ning just tema oli see, kes ostis sisse teleseriaali «Metsik roos».

Seda Mehhiko seriaali näidati ekraanil aastatel 1993-1994 ning see oli esimene välismaine seebiooper ETV eetris. Ühtlasi oli «Metsik roos» Eesti 1994. aasta vaadatuim telesaade ning sama aasta mais korraldatud uuringu kohaselt jälgis seda 588 000 inimest.

Just sel ajal astus kord telemaja uksest sisse üks meeleheitel ja nuttev proua. Ahastav naine soovis kohtuda Anne Kirsipuuga, sest talle oli öeldud, et ainult too teab peategelase telefoninumbrit.

«See naine palus Rosat hoiatada, et eelmises seerias saadud kiri oli lõks ja ärgu ta täna sinna mingu. Mul olevat veel paar tundi aega talle helistada,» kirjeldab Kirsipuu.

Ta meenutab sedagi, kuidas ta sai paljude allkirjadega kirja. «Allakirjutanud olid kuulnud, et tegu on väga pika sarjaga, nemad olid aga vanad ja haiged inimesed. Nii pärisid nad, kas saaks kuidagi teada, kuidas lugu lõpeb ja kas Rosa saab ikka oma armastatuga kokku. Nad kartsid, et mõni neist ei elagi nii kaua. Selline võim on siis televisioonil inimeste üle.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles