Talvist meistrit ootab Hispaania

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi rattaklubi liige Kristjan Johanson alustas hooaega Eesti talikrossi meistrivõistluste M-16 klassi võiduga.
Viljandi rattaklubi liige Kristjan Johanson alustas hooaega Eesti talikrossi meistrivõistluste M-16 klassi võiduga. Foto: Erakogu

Eesti jalgratturid jagasid tänavused esimesed medalid läinud laupäeval Elvas korraldatud talikrossil ning alla 16-aastaste noormeeste võiduajamist valitses algusest lõpuni Kristjan Johanson.

Viljandi rattaklubi treeneri Marek Johansoni arvates tagasid tema pojale edu õnnestunud start ja visa sõit jäisel rajal. Mehe selgitust mööda on hea lähe maastikusõidus korraliku tulemuse oluline eeldus, sest pärast stardisirget jätkub võiduajamine juba kitsal ja head rattavalitsemisoskust nõudval rajal, mis muudab konkurentidest möödapääsemise keeruliseks.

«Kristjanil õnnestus teha suurepärane start, võtta sisse liidrikoht ning seda ka lõpuni hoida,» lausus Marek Johanson.

Lähimat konkurenti Siim Kiskoneni Tallinnast edestas Eesti talikrossimeistriks tulnud noormees rohkem kui minutiga. M-16 klassis noolis talvist tiitlit 31 poissi.

Nagu Kristjan Johanson ise ütles, sõitis ta seekord laskumistel ja keerulistel rajalõikudel äärmiselt ettevaatlikult, ent tõusudel ja sirgetel lülitas sisse täiskäigu. «Kahel varasemal aastal olen laskumistel liialt riskinud ning seetõttu medalita jäänud,» tunnistas ta.

Noormees nentis, et hooaeg on talle väga hästi alanud ning loodetavasti jagub võidurõõmu ka suvekuudesse. Hooajaks valmistumist jätkab jalgrattur  tuleval nädalal treeninglaagris Hispaanias.

Lisaks meistritiitlile pälvis Kristjan Johanson oma vanuseklassis Tartumaa lahtiste meistrivõistluste peaauhinna. Nimelt jagati Eesti talikrossi meistrivõistluste medalid välja sõidus, mis oli ühtlasi Tartumaa meistrivõistluste teine, viimane etapp. Samas M-16 klassi sõidus lõpetas kuuenda kohaga võitja treeningukaaslane Reio Toom.

Kaks aastat nooremate poiste arvestuses ehk M-14 klassis lõpetas Joosep Sankmann parima Viljandi rattaklubi liikmena meistrivõistlused seitsmendana.

M-18 klassi kuuluv Greg Hallop oli nädala algul endale külge saanud viiruse, mis ei võimaldanud tal nädal tagasi sealsamas peetud Tartumaa meistrivõistluste esimesel etapil näidatud teist tulemust korrata ning ta pidi leppima kuuenda tulemusega. Samas sõidus olid viljandlased Jaanus Tasane 11. ja Karl Treimuth 14.

U-23 klassi mõõduvõtul jäi Josten Vaidem neljandaks. Marek Johansoni sõnul ebaõnnestus tema start. «Pärast seda viis suur tahe rajal kiiresti positsiooni parandada ta sõiduvigadeni ning suure energiakulu tõttu lõppes sõit sootuks medalita jäämisega.»

Alla 12-aastased jalgratturid jagasid Elvas jõuvahekorrad jooksurajal ja nende vahel läksid jagamisele vaid Tartumaa meistrivõistluste medalid.

Nagu nädala eest peetud avaetapil, olid ka seekord tütarlastest kaks nobedamat Viljandi rattaklubis harjutavad õed Ilona ja Elina Tasane. Tartumaa meistriks tuli Ilona ja hõbeda pälvis Elina Tasane.

Poiste 800-meetrisel jooksurajal oli Toomas Vool kolmas ja kahe etapi kokkuvõttes neljas. Martin Holtsmann teenis etapilt seitsmenda ja kokkuvõttes kuuenda koha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles