Spordirahvas aitas Viljandi võidule

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandlaste suusaradade eest hoolitsev Raivo Reinok esindas linna talimängudel mäesuusatamises, veteranide hulka kuuluv mees pälvis märksa nooremate konkurentide seas veenva võidu.
Viljandlaste suusaradade eest hoolitsev Raivo Reinok esindas linna talimängudel mäesuusatamises, veteranide hulka kuuluv mees pälvis märksa nooremate konkurentide seas veenva võidu. Foto: Elmo Riig / Sakala

Nädalavahetusel Võrus peetud Eestimaa talimängudel võitis Viljandi suurte linnade arvestuses Jõhvi ja Kuressaare ees esikoha.

Viljandi spordielu kureeriv abilinnapea Ardo Agasild tunnustas neid, kes talimängudel kodulinna au kaitsmas käisid.

Eestimaa spordiliidu Jõud korraldatud talimängudel tuli võit üle 10 000 elanikuga linnade koondarvestuses Viljandile esimest korda. «Mullu oli Viljandi linnade talimängudel kolmas,» meenutas Ardo Agasild.

Viljandi spordikeskuse juhataja asetäitja Igor Tavaste sõnul oli Viljandi kõige paremini esindatud talimängude peaalal suusatamises, murdmaarajal käis üle 30 viljandlase.

Võistkondlikus arvestuses liideti kõigil suusatamise ja nelja edukama ala punktid. Viljandile olid need alad lauatennis, kabe, mäesuusatamine ja juhtide võistlus.

Suusatamises teenisid viljandlased Põlva järel kõrge teise tulemuse. Viieliikmeline lauatennise esindus lõpetas Maardu ja Haapsalu järel kolmandana. Samuti viie osalenuga mäesuusatajate koosseis lisas koondtabelisse kuuenda tulemuse. «Eriti tahaks esile tõsta veteranide klassi kuuluva Raivo Reinoki mäesuusatamist. Ta saavutas endast tublisti noorematega võisteldes üldkokkuvõttes kolmanda koha,» lausus Igor Tavaste.

Ardo Agasilla sõnul on Viljandi varasematel talimängudel osalenud üpris kaootiliselt. «Meil on sportlikke inimesi piisavalt ja neidki, kes soovivad võistelda, pigem on neil mängudel kaasalöömine jäänud nadi organiseerimistöö taha,» arutas mees. «Oleme võtnud eesmärgi, et Viljandi oleks sellistel mõõduvõttudel ikka esindatud.»

Igor Tavaste, kes linna esindatuse eest talimängudel hoolt kandis, tõdes, et eri spordialadel suhtutakse mängudest osavõttu erinevalt. «Kiita tuleb suusatajaid, samuti pole muret lauatennisistide ja kabetajatega,» lausus ta. Linna võistkond jäi tänavu mängudele saatmata maletajatel ja viimasel hetkel jäid viljandlased kõrvale meeste korvpalliturniirilt, samuti puudus talimängudelt Viljandi korvpallinaiskond.

Viljandi abilinnapea Ardo Agasild soovis teiste tublide seas esile tõsta suusatreenerite Eve Tammemäe ja Elmar Põdra tööd ja vaeva võistkonna komplekteerimisel ja sportlaste abistamisel ning samuti spordikooli lauatennisistide juhendajat Kert Villmsit tubli saavutuse eest.

Kokku osales 12. Eestimaa talimängudel ligemale 2900 sportlast 25 linnast ja 60 vallast, esindatud olid kõik 15 maakonda.

Üle 40 000 elanikuga maakondade arvestuses võitis Tartumaa, samasse gruppi kuuluv Viljandimaa oli kuues. Elanike arvu poolest eespool nimetatud numbrist allapoole jäävatest maakondadest oli seekord edukaim Võrumaa.

Suurte ehk üle 2000 elanikuga valdade arvestuses pälvis esimese koha Tartu vald. Viljandimaalt oli selles grupis Suure-Jaani kaheksas, Pärsti 23. ning Tarvastu 33. Väiksemate valdade arvestuses oli edukaim Mäetaguse vald Ida-Virumaalt, Mulgimaad esindas selles grupis ainsana Paistu vald, kes reastus 18. kohale.

Viljandi linn võitis Eestimaa talimängudel oma kategoorias esimest korda. Eelmistel talimängudel saavutas ta kuuenda koha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles