Kõo vald paneb raha teehooldesse

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kõo valla käesoleva aasta eelarve suurus on veidi üle miljoni euro ja vallavanem Tarmo Riiski sõnutsi panustatakse kõige enam teehooldesse.

Koos riigi toetusega on selleks ette nähtud 100 000 eurot, muu hulgas tahetakse mõned teed tolmuvabaks muuta.

Eelarve suurim kuluartikkel on 43 protsendiga haridus, valitsemisele kavandatakse 16 protsenti. Viimast nimetab Riisk teiste omavalitsustega võrreldes väikeseks. Samal ajal läheb ohtralt, 23 protsenti, sotsiaalhoolekandele.

Vallavanem ütles, et suuremaid investeeringuid tänavuses eelarves ei ole. 20 000 eurot on kavandatud sotsiaalpindade elamisväärsemaks muutmisele.

Tarmo Riiski kinnitusel on sotsiaaltöö vallas väga tõhus. «Meil on hooldekodu ja sotsiaalmajad, milles pakume toetatud elamist,» selgitas ta. «Tõstsime üle viie aasta asutuste palgafondi kuus protsenti, lasteaiatöötajate töötasu aga ligi kümme protsenti. Nüüd saavad Kõo lasteaia õpetajad isegi veidi rohkem palka kui naaberomavalitsuses.»

Samuti on eelarves tõhus summa reservfondi ettenägematuteks kulutusteks. Vallavanema sõnutsi on maksulaekumised korralikud. «Meil on väga hea maksumaksja suure põllumajandusettevõtte näol,» lausus ta.

Üksikisiku tulumaks annab Kõo valla eelarvesse 446 000 ja maamaks 65 000 eurot ning tasandus- ja toetusfondist tuleb mõlemast 142 000 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles