Abja vald pöörab tähelepanu noortele

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Abja vallavolikogu võttis vastu tasakaalus eelarve, milles on arvestatud suurel määral noortega.

Vallavanem Peeter Rahneli sõnutsi on noortele tähelepanu pööratud nii eelarve kui investeeringute tegemisel. «Jätkuvalt finantseeritakse huvikooli tegevust ja noortekeskuse toimimist,» lausus ta.

Rahajaotus

Abja valla eelarvest moodustavad tulud 1 957 467 ja kulud 1 838 864 eurot. Investeeringuteks on planeeritud 265 952 eurot.

Suurim summa, 797 600 eurot, tuleb endiselt tulumaksust. Tasandus- ja toetusfondist saadakse 790 032 eurot.

Põhilistest kuludest moodustavad suurima osa hariduskulud, mida on eelarvesse planeeritud 1 209 958 euro ulatuses. Vaba aja, kultuuri ja religiooni reale on kirjutatud 354 361 eurot ning kolmas suuremat summat haarav valdkond on 230 574 euroga üldised valitsussektori teenused.

Käesoleva aasta eelarvega suurenes viis protsenti valla ja selle allasutuste töötajate palk. Endiseks jäid vallavanema töötasu ning vallavalitsuse ja volikogu liikmete hüvitis.

«Samuti ei tõusnud töötasu huvikooli ja noortekeskuse töötajatel, sest riik seda ei rahasta,» märkis Peeter Rahnel ja lisas, et ühtlasi ei kerkinud võlaõiguslike lepingutega töötajate tasud ja lisatasud.

Suurenesid aga sotsiaaltoetused ning eelarvest on planeeritud sotsiaalse kaitse tarbeks 162 007 eurot. Eelmise aastaga võrreldes kasvasid mittetulundusühingute ja seltside tegevuskulude toetused.

Tööd viiakse lõpuni

Tänavusse vallaeelarvesse on Peeter Rahneli sõnutsi planeeritud raha, et lõpule viia Abja gümnaasiumi uue spordikompleksi olmeruumide uuendamine. «Nii gümnaasiumi kui lasteaeda paigaldame ka nõutud tuletõkkeuksed, renoveerime mänguväljaku ja remondime ruume,» lisas vallavanem.

Abja-Paluojal valmib üks osa linna vee- ja kanalisatsioonisüsteemist. Vallavanema ütlemist mööda on eelarvega tagatud teede hooldus võimalikult heal tasemel nii talvel kui suvel. Tublisti panustatakse ka valla heakorrasse ja lõpetatakse prügilate sulgemine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles