Heategijad loodavad veebist abi leida

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Musikaalsed, rõõmsameelsed ja abistamisaltid Tobias Tammearu ja Merli Mändul loodavad inimeste toetusele.
Musikaalsed, rõõmsameelsed ja abistamisaltid Tobias Tammearu ja Merli Mändul loodavad inimeste toetusele. Foto: Marko Saarm / Sakala

Tänavu neljandat korda peetava heategevusliku bändide võistluse BÄM korraldajad Merli Mändul ja Tobias Tammearu on võtnud sihiks saada heategudeks abi veebiplatvormist Hooandja.

Et BÄM kindlasti aset leiaks, on vaja 1200 eurot. See summa läheb heli- ja valguslahenduste, turvalisuse tagamise, auhindade ja muu ürituse korraldamiseks vajaliku tarbeks ning just nii palju loodavadki noored Hooandja kaudu kokku saada.

Kui 26. märtsiks 1200 eurot ei kogune, kantakse raha annetajatele tagasi, sest nii näeb ette veebivärava poliitika.

Tobias Tammearu hinnangul on üritus hea kolmel põhjusel: abivajajaid aidatakse, toetatakse noortebändide tegevust ja korraldajad saavad hea kogemuse. «Kõik võidavad,» nentis ta.

Üleriigiline võistlus

Eelmistel aastatel on üleriigilise koolibändide võistlusega aidatud mõnd kindlat organisatsiooni või inimest. Mullu sai abi sünnist peale puuduliku liikumis- ja rääkimisvõimega Keiu. Üle-eelmisel aastal koguti üle 500 euro, mille eest sai inhalatsiooniaparaadi enneaegselt sündinud kopsukahjustusega Joonas. Esimese BÄM-iga kogutud raha läks Päikesekillu perekeskusele.

Tänavu on korraldajatel siht veidi teistsugune: festivali tulemusena luuakse fond Viljandimaa puuetega noorte õppimise toetamiseks.

«Me pöördusime Viljandi sotsiaalameti poole, et leida abivajajat,» selgitas Mändul. Ametnikud ei osanud kedagi kindlat välja tuua ning leidsid, et parim lahendus oleks fond.

«Nii jõuab abi võimalikult paljude hädasolijateni,» lausus Mändul.

«Selle raha eest võib osta koolitarbeid või võimaldada kooliskäimist,» lisas Tammearu.

Abivajajatele minev raha tuleb piletite müügist ning samuti läheb selleks kõik, mis jääb korraldamiskuludest üle.

Esinemisvõimalus

19. aprillil antakse esinemisvõimalus 7—10 koolibändile ning peaesinejale, kes on praegu alles selgitamisel. Varem on selleks olnud Zetod, Tenfold Rabbit, The Angus ning Taavi Peterson & Üdi. Võistlusel osalejaid hindab žürii, kes premeerib paremaid pillivaldajaid, ansamblite lavalist olekut ja meeldejäävust.

Lisaks 15-aastasele Tobias Tammearule ja 19-aastasele Merli Mändulile aitavad nõu ja jõuga ka varasemate aastate korraldaja Karl Mitt ning BÄM-i algatajad Toomas Koitmäe ja Eva-Lotta Vunder, kes õpib praegu juba Viljandi kultuuriakadeemias.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles