«Sakala» peatoimetaja kirjutas aasta parima uudise

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ajalehtede liidu žürii hinnangul said «Sakala» lugejad eelmise aasta septembris lugeda Eesti parimat maakonnalehes ilmunud uudist, kui ajalehe peatoimetaja Hans Väre kirjutas Soomaa kohal lendavatest NATO hävitajatest.

Reedel kuulutati Tallinnas välja Eesti pressipreemiate võitjad ning maakonnalehtede kategoorias tunnistati uudise žanris parimaks Hans Väre 7. septembril ilmunud kirjutis «Soomaa jäi NATO hävitajate harjutusalasse».

Võitja leidmiseks kokku pandud žürii tööd juhtinud Eesti ajalehtede liidu tegevdirektori Mart Raudsaare sõnul tunnistati «Sakalas» ilmunud uudis võitjaks mitmel põhjusel.

«Hans Väre lool oli esiteks fookus, mis pakub huvi üleriigilisest seisukohast,» rääkis Raudsaar. «Teiseks olid head allikad. Mõnikord näeme, et lugu, mis kirjutatakse probleemsel teemal, räägib küll probleemist, kuid õhku jääb küsimärke.»

Aastaid ajakirjandusõppejõuna töötanud Raudsaare hinnangul oli see uudis ammendav. «Kolmandaks oli lugu kahtlemata lihtsalt hästi kirjutatud.»

Raudsaare sõnul on kaitseväega seotud teemadel Eesti ajakirjanduses vähe juttu olnud. «Kaitsevägi on meile justkui püha lehm,» leidis ta. «Tundub, et raske on sel teemal kriitiliselt kirjutada, kuigi selleks on põhjust.»

Žürii esimehe ütlemist mööda oodatakse healt uudiselt uudisväärtuslikku tuuma, head fookust ning allikaid, kes teemat tõestaksid. «Siin oli väga tugev uudisväärtuslik tuum, see oli väga hästi fokusseeritud ning kuigi keskkonnaministeerium kogu infot ei avalikustanud, sai kõik öeldud,» võttis Raudsaar võidutöö kokku.

«Sakala» ajakirjanikud jõudsid preemiate jagamisel esikolmikusse veel kahes kategoorias. Nii Hans Väre kui kultuuritoimetaja Margus Haav kandideerisid parima arvamusloo kategoorias. Parima noore ajakirjaniku valimisel oli kolme tublima seas «Sakala» arvamustoimetaja Karl-Eduard Salumäe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles