Kelmid esitlevad end politseinikena

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Viimastel nädalatel on politsei saanud teateid selle kohta, et Lõuna- ja Lääne-Eestis tegutsevad taas kelmid, kes üritavad inimestelt raha välja petta.


Üldjuhul toimib skeem nii, et inimesele helistab vene keelt rääkiv mees, kes esitleb end kas Leedu politseiniku või inimese sugulasena. Helistaja sõnul on inimese lähisugulane sattunud õnnetusse. Et sugulast ebameeldivustest säästa, palub helistaja maksta raha.

Kõne täpne sisu võib eri juhtudel veidi varieeruda, kuid iga kõne eesmärk on heausksetelt inimestelt raha välja petta. Üldjuhul jäävad küsitud summad vahemikku kümnest viiekümne tuhande Eesti kroonini.

Politsei paneb kõigile südamele, et raha maksmisest tuleb kindlasti keelduda.

Keskkriminaalpolitsei palub kõigil, kes on seesuguse telefonikõne saanud, helistada politsei lühinumbril 110.

Petukõnede puhul palutakse võimaluse korral fikseerida sissetuleva kõne numbrinäit ning edastada info politsei lühinumbrile. Iga kõne võib aidata politseil pettureid tabada.

Samuti palub politsei levivast petuskeemist hoiatada eelkõige oma eakaid lähedasi ning tuttavaid.

Tänaseks on politseiasutuste koostöö tulemusena Lõuna- ja Lääne-Eestist tabatud viis inimest, keda kahtlustatakse kelmuse või kelmuse katse toimepanemises. Kõik kahtlusalused on tänaseks vahi all. Politsei eeldab siiski, et pettureid on rohkem, ning palub seega inimeste kaasabi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles