Viljandi mõttesportlane võitis kuldse Hardi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arvo Kreegipuu on esimene viljandimaalane, kes on Eesti mälumängu meistrivõistluste üksikmängu võitnud.
Arvo Kreegipuu on esimene viljandimaalane, kes on Eesti mälumängu meistrivõistluste üksikmängu võitnud. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eesti individuaalse mälumängu meistrivõistlustel pälvis 45 osalenu hulgas kuldmedali viljandlane Arvo Kreegipuu.


Ehkki Kreegipuu on kõnealuse mõttespordiga tegelnud umbkaudu kolmkümmend aastat ning võitnud aeg-ajalt maakondlikke mälumänge, polnud tal seni õnnestunud üksikmängijana Eesti meistriks tulla.



Esikoht ei tulnud seegi kord lihtsalt, sest tase oli kõrge.



«Kui mängijate hulgas napib neidki, kes vastavad õigesti umbes pooltele küsimustele, pole need kergete killast,» nentis Kreegipuu, kes võistles kõrvuti eelmiste aastate meistrite Jaan Alliku ja Eik Sageni ning televiktoriinidest tuttavate Jevgeni Nurmla ja Indrek Salisega.



Koos Arvo Kreegipuuga pääses finaali veel teinegi Viljandimaa tuntud mälumängija Jaan Usin.



Arvo Kreegipuu sõnul läheb mängu võitmiseks vaja omajagu õnne. «Vabalt võib juhtuda nii, et ühe mängu võitja ei pääse järgmise esikümnessegi,» lausus ta.



Viljandlane ei pea lugu tuimast faktide päheõppimist ja turniirideks ta eeltööd ei tee. «Minu ettevalmistus on 55 aastat lugemist,» naeris ta. Ütles ju ka Eesti mälumängu grand old man Hardi Tiidus, kelle järgi on kujundatud meistrivõistluste medalid, et mõttespordi tulemused sõltuvad eelkõige sellest, kuidas on keegi oma elu elanud.



Kreegipuu ei loe meelsasti üksnes ilukirjandust ja populaarteaduslikke teoseid, vaid naudib ka hästi koostatud atlaste ja teatmeteoste sirvimist. Tema arvates on treenitud mälust tunduvalt tähtsam oskus leida seoseid ja üksikutest infokildudest õige vastus tuletada.



Arvo Kreegipuu lemmikvaldkonnad on humanitaaralad ja antiik ning spordist kergejõustik ja olümpiamängud. Seevastu jalgpall ei huvita teda üldse ja ka kuulamisküsimused ei kuulu soosikute hulka. Heaks mänguks peab ta siiski seda, kus teemavalik on võimalikult suur.



Kreegipuu ei muretse selle pärast, et mälumäng Eestis hoopis hääbub. Tema sõnul kerkib mängudel aeg-ajalt esile uusi tugevaid üllatajaid ning Viljandimaalgi on see harrastus populaarne. Iga nädal tulevad mängijad kogu maakonnast kokku Viljandi spordihoonesse ning võistlusi on Karksi-Nuias, Suure-Jaanis, Viiratsis, Tarvastus ja mujalgi. Ka Viljandimaa koolinoored on viktoriinidel oma eakaaslaste kõrval silma paistnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles