Rahvaliit süüdistab põllumajandusministrit kahju tekitamises

Rannar Raba
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder
Põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder Foto: Marina Pushkar ("Postimees")

Riigikogu Rahvaliidu fraktsiooni liikmed esitasid teisipäeval Isamaa ja Res Publica Liitu kuuluvale põllumajandusministrile Helir-Valdor Seedrile arupärimise, milles süüdistavad teda riigile poole miljoni krooni suuruse kahju tekitamises.


Rahvaliitlased soovivad saada Seedrilt selgitust, miks ta ei ole võtnud poliitilist vastutust seoses taimetoodangu inspektsiooni peadirektori Mart Mäekeri õigusvastase vallandamise ning seeläbi riigile rahalise kahju tekitamisega. Arupärijad küsivad, kas minister kavatseb oma tegevusega tekitatud kahju hüvitada.

Rahvaliidu pressinõuniku Manuela Pihlapi vahendatud teates öeldakse, et põllumajandusminister määras enne vallandamist taimetoodangu inspektsiooni peadirektorile distsiplinaarkaristuse, mille tagajärjel alanes tema töötasu. Kohus aga tunnistas selle karistuse ebaseaduslikuks.

Lisaks algatati põllumajandusministri initsiatiivil inspektsiooni peadirektori suhtes kriminaalasi põhjusel, et asutus kinkis lasteaiale kolm arvutit. Prokuratuur aga ei leidnud selleski tegevuses süüd ning lõpetas uurimise.

"Seega on põllumajandusminister ametiisikuna korduvalt süüdistanud taimetoodangu inspektsiooni peadirektorit alusetult seaduserikkumistes. Rahvaliidu fraktsiooni hinnangul sisalduvad minister Seedri tegevuses võrdse kohtlemise seaduse rikkumise tunnused," seisab arupärimist kajastanud pressiteates.

Käesoleva aasta aprillikuus ennistas Tallinna ringkonnakohus taimetoodangu inspektsiooni peadirektori ametisse, kust ta oli sunnitud aasta ja kaks kuud eemal olema. Kohus tühistas põllumajandusministri käskkirja, millega peadirektor töölt vabastati. Seoses sellega mõistis kohus ministeeriumilt välja töölt eemaloleku eest töötasu ligi pool miljonit krooni ja menetluskulud 42 000 krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles