Tantsupärlid pääsesid Pärnusse

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandist pääses festivali «Koolitants 2013» piirkondlikku vooru esinema 13 tantsu, neist neli kava esitab Pärnus S-stuudio. Pilt on tehtud S-stuudio tantsijatest 2010. aasta festivalil.
Viljandist pääses festivali «Koolitants 2013» piirkondlikku vooru esinema 13 tantsu, neist neli kava esitab Pärnus S-stuudio. Pilt on tehtud S-stuudio tantsijatest 2010. aasta festivalil. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandimaalt pääses Pärnusse festivali «Koolitants 2013» piirkondlikku vooru 13 tantsu, neist 12 Viljandist ning üks Karksist.

Kõige edukamad olid Viljandimaa noored show-tantsu kategoorias, kus pääses edasi viis tantsu eri vanuseastmetest. «Eks see ole ka üks populaarsemaid kategooriaid, kus on alati kõige rohkem tantse ning valik on suurem ja kirevam,» tähendas «Koolitants 2013» projektijuht Ann-Marii Reiväli.

Viljandimaa tantsijate etteasteid näeb Pärnu voorus peale show-tantsu ka estraadi-, tänava-, vaba- ja Eesti-teemalise tantsu kategoorias, ainult mudilaste vanuserühma viljandlasi ei jagunud.

Kui vabamates kategooriates läheb Pärnus lavale mitu Viljandi truppi, siis Eesti tantsudest pääses edasi vaid üks: Viljandi gümnaasiumi Hebe esitatud «Hingedepäev».

X—XII klassi õpilaste esindustest pälvisid piirkondlikus voorus tantsimise õiguse ühtekokku kolm truppi ning lisaks Eesti tantsule näeb viljandlasi kahel korral laval show-tantsuga.

Kõige rohkem õnnestus noortel edasi saada IV—VI klassi arvestuses. Sealt lunastas pileti Pärnusse viis truppi estraadi-, show- ja tänavatantsuga ning kahe vabatantsuga.

VII—IX klassi arvestuses tunnustati piirkondliku vooru vääriliseks neli tantsu, kolm Viljandi ja üks Karksi trupi esituses.

I—III klassi arvestuses oli parim S-stuudio laste «Tantsulust» ning selle eest märgiti nad ka edasipääsenuks.

S-stuudiol läks maakondlikus voorus hästi, sest 13 edasipääseja hulgast oli neli esitust just sealsetelt tantsulastelt.

Pärnus kantakse ette ühtekokku 59 tantsu ja see, et 13 neist tantsivad Viljandi maakonna lapsed ja noored, on Ann-Marii Reivälja sõnul kena keskmine tulemus. «Viljandis pole truppe nagunii meeletult palju ja 13 tantsuga on maakond ilusti esindatud,» märkis ta.

Ugala tantsupäev läks projektijuhi hinnangul ilusti, kuigi gripilaine oli tugevasti tantsijatest üle käinud. «Mitu juhendajat tegi märkuse, et koosseis polnud päris selline, nagu oleks pidanud olema,» meenutas Reiväli. «Üldiselt aga tantsuarmastajaid Viljandis leidub.»

Žürii liige Madli Teller, kes on näinud kõiki tänavusi koolitantse, meenutas, et temale pakkus eriti rõõmu Hebe tantsulaste teatraalsus. «Nende tantsus pakkusid naksitrallid väga toredat äratundmist ja nägi ka «Star treki» teemat,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles