Debütant jätkab esiliigas võitlust

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi saalihokimeeskond lõpetas oma esimese hooaja Eesti meistrivõistluste esiliigas seitsmenda kohaga, mis andis talle õiguse jätkata veerandfinaalis.
Viljandi saalihokimeeskond lõpetas oma esimese hooaja Eesti meistrivõistluste esiliigas seitsmenda kohaga, mis andis talle õiguse jätkata veerandfinaalis. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi Metalli meeskonnal seisab nädala pärast ees hooaja kaalukaim kohtumine, Eesti saalihoki meistrivõistluste esiliiga veerandfinaal.

Praeguseks on sügisel esiliigaga liitunud klubi esindus hooaja suurima eesmärgi täitnud: ta lõpetas tiitlivõistluste põhiturniiri kümne võistkonna konkurentsis kolme võidu ja kuue kaotuse ning seitsmenda kohaga. See andis Viljandi Metallile õiguse jätkata veerandfinaalis, kus talle astub vastu põhiturniiri teine, Bändidos/Floorball.ee.

Viljandlaste tartlasest juhendaja Markus Mekk on senise asjade käiguga rahul ning veerandfinaalis ees ootav vastanegi on liiga paremikust tema arvates üks soodsamaid.

«Kui enamik liiga paremikku kuuluvatest meeskondadest on ühtlase koosseisuga, siis Bändidose mäng on suures osas üles ehitatud kolmele-neljale mehele. Kui suudame neid taltsutada, jääb meile võimalus,» rääkis Mekk ning rõhutas: «Oleme võimelised Bändidost võitma üksnes korraliku taktikaga.»

10. märtsil Kiili spordihoones asetleidva veerandfinaali võitja selgub ühe kohtumise tulemusena. Võitja pääseb liiga poolfinaali, kaotajale on meistrivõistlused selleks hooajaks lõppenud. Ent läheb viljandlastel kuidas läheb, tulevaks aastaks on neil koht esiliigas välja võideldud.

Nagu nentis siinse saalihokiklubi juht Hannes Ilves, on põhiturniiri üheksa kohtumise vältel kogetud edu ja ka ebaedu, nii et hooaeg on pakkunud vastakaid emotsioone.

«Teatud pettumust valmistasid kaotused esiliiga alumisse poolde jäänud meeskondade vastu. Samas andsime tugevatele konkurentidele lahinguid ning võtsime sealt tabelipunktegi,» kõneles ta.

Ilvese sõnul on treener Markus Meki kaasamine mullu veel teise liiga keskmike sekka kuulunud võistkonna mängupilti tublisti parandanud. «Arengut on näha meeste oskustes, aga ka mängutaktikas,» nentis ta.

Markus Mekk leidis, et edu esimestes kohtumistes, kus võistkond oli väga lähedal mulluse esiliiga võitja alistamisele ja sai jagu tugevast Jõgevast, süstis mängijatesse ehk liialt enesekindlust ning see andis hiljem mängupildis tagasilöögi.

Hannes Ilvese ütlemist mööda pole aga praegu põhjust nuriseda — soovis ju meeskond sügisel end proovile panna senise teise liiga asemel tugevamas konkurentsis.

«Saime kinnitust, et suudame ka esiliigas kõigile vastu hakata. Ehkki mängu ülesehitus on võistkondadel veidi erinev, pole taseme ja oskuste vahe üüratult suur,» arutles ta. «Ootame, vaatame, kuidas veerandfinaalis toime tuleme.»

Viljandi Metalli ja Bändidos/Floorball.ee jaanuari algul peetud põhiturniiri vastasseis lõppes meie meeskonna 2:6 kaotusega.

Markus Mekk aga toonitas, et ees seisev veerandfinaal algab seisust 0:0 ning mõlemal meeskonnal on võrdsed võimalused.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles