Heimtali muuseumist saab Eesti Rahva Muuseumi filiaal

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heimtali koduloomuuseum
Heimtali koduloomuuseum Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Esmaspäeval kohtusid Heimtalis tekstiilikunstnik, Heimtali muuseumi asutaja ja omanik Anu Raud, kultuuriminister Laine Jänes ja Eesti Rahva Muuseumi direktor Krista Aru. Minister tänas Anu Rauda, kes kinkis oma muuseumi koos sealsete kogudega Eesti Rahva Muuseumi vahendusel riigile.


Üksmeelselt otsustati, et Heimtali muuseum peab jääma elavaks kultuurikeskuseks, kus kultuuripärandiga saaksid tutvuda ja seda õppida tudengid, käsitöölised ja ka teised huvilised. Anu Raud kirjeldas oma unistusi ja ideid ning soovis, et Heimtali muuseumi kogud jääksid avatuks ning rahvas saaks lähedalt tutvuda kultuuripärandi ja selle loomisega.

Heimtali muuseumis on Anu Raua sõnul ligikaudu 7000 eset, sealhulgas kindad, koolimööbel, pildid ja raamatud. Muuseumi külastab aastas 5000-6000 inimest. Heimtali on tudengitele oluline õppekeskus.

Eesti Rahva Muuseum soovib arendada Heimtalit kui aktiivset õppe- ja kultuurikeskust ning kunstikeskust Kristjan Raua jälgedes. ERM loodab, et aktiivse kunstiloomingu kõrval jätkub Anu Raual ka edaspidi ideid ja tahtmist Heimtali muuseumi juhtida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles